اخبار روز کشور چین
توجه گسترده مردم چین به بروز موارد ابتلاء به کروناویروس جدید در ایران
توجه گسترده مردم چین به بروز موارد ابتلاء به کروناویروس جدید در ایران
روز چهارشنبه 30 بهمن/ دلو، 19 فوریه خبری بد از ایران آمد. شناسایی دو بیمار مبتلاء به کروناویروس جدید در شهر قم اعلام و تنها چند ساعت پس از آن، خبر درگذشت آنها نیز منتشر شد. قابل توجه این که این دو نفر به خارج از ایران یا حتی شهر قم سفر نکرده بودند.
این رویداد قلب مردم ایران و چین را به درد آورد. ایران بعد از کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور، با خطر شیوع کروناویروس جدید مواجه شده است.
ویژگی موارد شناسایی شده در ایران از این قرار بوده است:
این دو فرد از ایران و حتی استان قم خارج نشده و با هیچ شهروند چین هم تماسی نگرفته بوده اند. تا کنون راه سرایت بیماری به این افراد مشخص نشده و در این شرایط، یافتن دقیق افرادی که باید قرنطینه شوند، اگر غیرممکن نباشد، بسیار دشوار خواهد بود
چند ساعت بعد از شناسایی موارد، این مبتلایان درگذشته اند که نشان می دهد مدتها از ابتلاء آنها می گذشته و با افزودن دوره کمون بیماری، قاعدتاً پانزده روز پیش مبتلاء شده اند و در این مدت معلوم نیست با چند نفر در تماس بوده اند. با توجه به آمار 2 درصدی مرگ در اثر این بیماری، احتمال می رود یکصد تا دویست مبتلاء دیگر وجود داشته باشد.
قم یکی از شهرهای مدس شیعیان است و افراد زیادی از جمله شیعیان خارجی به آن رفت و آمد می کنند. اگر کروناویروس جدید در شهر قم شیوع پیدا کند، امکان زیادی هست که به سرعت و به راحتی به کشورهای دیگر اطراف سرایت بیابد.
تجمع مردم در نمازهای جماعت و جمعه هم خطر سرایت بیماری را به سطح بالاتری ارتقاء می دهد.
قم نزدیکترین شهر بزرگ به تهران است و اگر این بیماری به تهران سرایت پیدا کند، تأثیری فاجعه بار برای پایتخت 13 میلیون نفری ایران خواهد گذاشت.
وضعیت این بیماری در ایران نگران کننده است. با آنکه مدارس و آموزشگاههای این شهر تعطیل اعلام شده، اما تجربه چین نشان می دهد که این به هیچ وجه کافی نیست. امیدواریم دولت ایران به ویژه مسؤولان استان قم به موقع تدابیر مؤثری اتخاذ کنند و ضمن جستجوی مبتلایان آزاد، فعالیت مدارس و مساجد را مدتی متوقف کنند و مردم در خارج از خانه به مراقبت و بهداشت شخصی و عمومی اکیداً توجه کنند و حتماً از دهان بند بهداشتی استفاده کنند
دوست را به وقت سختی می توان شناخت. بعد از بروز مورد ابتلا به کروناویروس جدید در ایران، مردم چین نیز یکصدا حمایت خود را از ایران اعلام کردند. برخی کاربران اینترنتی بعد از خواندن اخباری در این باره نوشتند:
«چین در تست شناسگر، پیشگیری و مهار شیوع بیماری و تولید واکسن تجربه بیشتری دارد و در حد امکان کمکهای خود را در اختیار ایران خواهد گذاشت».
«نمایش نور روی برج آزادی دلهای ما را گرم کرد. آرزو می کنیم بیماری بیشتر نشود!»
«زنده باد دوستی چین و ایران! کنار یکیدگر می ایستیم و از یکدیگر حمایت می کنیم.»
«با هم در یک کره زمین زندگی می کنیم و برای ایران آرزوی سلامتی می کنیم.»
در شرایط جهانی شدن امروز، هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی فعالیت کند. شیوع کروناویروس جدید سراسر جهان را نگران کرده و قبل از تولید واکسن مؤثر، هیچ کشوری نمی تواند آن را کم اهمیت تلقی کند. هر گونه بی احتیاطی می تواند باعث نتایج خطرناکی شود.
عید نوروز در راه است. امیدواریم قبل از فرا رسیدن عید، سرایت بیماری در ایران به طور کلی مهار شود. از سوی دیگر، با توجه به اینکه اوج مسافرت در عید بهار چین تا اندازه ای سرایت کروناویروس جدید را در چین تشدید کرد، بهتر است مردم ایران هم در عید نوروز امسال حتی الامکان رفت و آمد خود را کاهش دهند و از خطر ابتلاء و سرایت متقاطع این بیماری پرهیز کنند.
با توجه به شیوع بیماری کروناویروس جدید، دفاع از سلام مردم و امنیت عمومی سراسر جهان مهمترین عاملیست که تصمیم گیرندگان چین در تنظیم سیاستها مد نظر قرار می دهند. کروناویروس جدید علائم عفونی ندارد و از این رو قرنطینه منشاء شیوع و قطع مسیرهای آن می تواند از سرایت و شیوع ویروس پیشگیری کند. هدف از تدابیر چین در قرنطینه و محدود کردن رفت و آمد شهرهای منشاء شیوع کروناویروس جدید از جمله وو هان، پیشگیری مؤثر از سرایت سریع و شدید است.
خوشبختانه با استقبال و درک شهروندان وو هان از این تدابیر و همکاری آنها، تا ساعت 24 روز 30 بهمن/ دلو، 19 فوریه، شمار مبتلایان جدید به کروناویروس جدید در خارج از استان هو بی چین در شانزدهمین روز متوالی کاهش یافت و تعداد مبتلایان در خارج از چین اکنون تنها حدود 1 درصد تعداد کل مبتلایان را شامل می شود.
مایکل رایان مسؤول طرح اضطراری سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری در 29 بهمن گفت: تدابیر قرنطینه در مرکز شیوع کروناویروس جدید باعث کاهش پیوسته شمار مبتلایان جدید شده است. روشهای راهبردی و تاکتیکی چین در مقابله با شیوع کروناویروس جدید درست بوده است.
سیلوی بریان رییس بخش آسیبهای بیماریهای واگیر سازمان جهانی بهداشت در این نشست گفت: بر اساس نتایج محاسبه الگوی داده ها، تدابیر چین برای محدود کردن رفت و آمد مردم، شیوع کروناویروس جدید را در مناطق خارج از چین دو تا سه هفته کندتر کرده و پنجره زمانی بسیار گرانبهایی برای پیشگیری و مهار کروناویروس جدید در سایر کشورها فراهم کرده است.
اما بعضی رسانه های غربی این ارزیابیهای عادلانه و حرفه ای را نادیده می گیرند. آنها با دیدگاه و پیشفرض مخالفت با چین، تدابیر پیشگیری و مهار بیماری در شهرها از جمله وو هان را «یکی از دامنه دارترین اقدامات کنترل جامعه در تاریخ» توصیف می کنند. این دیدگاه سیاسی در زمان وقوع بیماری کروناویروس جدید بسیار خیره کننده است و تجاوز علنی به منافع عمومی سراسر جهان است.
در زمانی که جامعه جهانی برای دفاع از منافع عمومی مشترکاً تلاش می کند، افرادی که به هر نحوی در حال انتشار «ویروسهای سیاسی» هستند، متکبر و جاهل به نظر می رسند.
نورافشانی برج آزادی تهران برای چین
نورافشانی برج آزادی تهران برای چین
شامگاه سهشنبه 29 بهمن سال 1398 (18 فوریه سال 2020 میلادی)، برج آزادی به عنوان یکی از نمادهای پایتخت ایران برای حمایت از چین روشن شد. این برنامه ویژه که برای پشتیبانی از مردم چین و به ویژه شهر وو هان در مسیر مبارزه با ویروس کرونای جدید ترتیب داده شده بود منظرهای با شکوه را در برابر پسزمینه آسمان شب تهران به تصویر کشید. در این نمایش رنگ و نور ، پرچمهای چین و ایران آهسته آهسته روی برج آزادی نقش میبستند و همزمان تعداد بیشماری "قلب" به نشانه پشتیبانی و حمایت مردم سراسر ایران به این تصویر اضافه میشد. پس از آن، عبارتهای " ووهان قوی باش! چین قوی باش!" به زبانهای چینی، انگلیسی و فارسی دیده میشد و دست آخر نقاط نورانی روی تصویر بار دیگر پرچم چین را به نمایش میگذاشت و آسمان شب تهران را روشن میکرد.
چانگ هوا، سفیر چین در ایران؛ غلامحسین محمدی، معاون شهرداری تهران و علیرضا دلخوش، مدیرکل دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه ایران نیز در این فعالیت حضور یافتند و همراه با عموم مردم حاضر در میدان آزادی با صدای بلند فریاد " چین، قوی باش! ووهان، قوی باش!" سر دادند. تعداد زیادی از خبرنگاران و شهروندان تهرانی نیز شاهد اجرای این رویداد بودند.
قبل از آغاز برنامه، سفیر چین در دیدار با معاون شهرداری تهران گفت: امروز که مردم چین در حال مبارزه با کووید 19، هستند، اقدام شهرداری تهران برای منقش کردن برج آزادی به عنوان یکی از نمادهای تهران با پرچم سرخ چین، به خوبی دوستی و حمایت شهروندان تهرانی و مردم ایران از مردم چین را نشان میدهد. چین از درک و پشتیبانی جامعه بینالمللی از خود بسیار قدردانی میکند. طی روزهای اخیر، بسیاری از مقامهای دولتی و همین طور عموم مردم ایران به روشهای مختلف پشتیبانی خود از دولت و ملت چین را ابراز کردهاند که نشاندهنده بیش از دو هزار سال دوستی میان چین و ایران است. شیوع کووید 19 باعث نزدیکتر شدن دوستی دیرینه و عمیق مردم چین و ایران شد.
سفیر چین در ایران در ادامه افزود: پس از بروز شیوع این بیماری، دولت چین تمام توان و ظرفیتهای سراسر کشور را بسیج کرد و ازطریق ایجاد اتحاد و همبستگی، گستردهترین، سختگیرانه ترین و کامل ترین اقدامات را برای پیشگیری و مهار شیوع ویروس کرونای جدید به کار بست که با نتایج مثبت نیز همراه بوده است. دولت چین با هدایت مردم، تحکیم اعتماد عمومی و تلاش برای غلبه مشترک بر این بیماری وهمین طور به کارگیری اقدامات پیشگیرانه علمی و اجرای سیاستهای دقیق، میتواند با قدرت در نبرد پیشگیری و مهار شیوع کووید 19 پیروز شود. اقدامات چین برای مهار این بیماری علاوه بر حفظ سلامت مردم چین به حفظ امنیت جانی و بهداشت عمومی جهان نیز کمک کرده که این تلاشها مورد تأیید گسترده سازمان جهانی بهداشت و دیگر کشورهای جهان نیز قرار گرفته است. چین در ادامه نیز با تکیه بر ایده ایجاد یک جامعه بشری با سرنوشت مشترک، و تقویت همکاری با جامعه بینالمللی به طور مشترک بر کووید 19 غلبه میکند.
غلامحسین محمدی، به نمایندگی از شهرداری تهران و 13 میلیون شهروند تهرانی از دولت و ملت چین در مبارزه با کووید 19 اعلام حمایت کرد. وی خاطر نشان کرد که ایران تلاشهای فوق العاده و پیشرفت های مثبت چین برای رویارویی با این بیماری را عالی ارزیابی میکند و اقدامات چین را خدمت و فداکاری یک کشور بزرگ و مسئولیت پذیر برای حفظ امنیت عمومی جهان میداند. ایران اعتماد دارد که بدون شک مردم چین میتوانند بر این بیماری غلبه کنند و روند توسعه چین نیز به مسیر عادی خود باز خواهد گشت. ایران آماده تعمیق همکاریها دوجانبه و روابط دوستانه با چین است.
ماریو کاوولو، نویسنده آمریکایی-ایتالیایی با اشاره به رواج تبعیض علیه چین در غرب گفته که دولت چین با توجه شرایط اضطراری حاکم بر کشور و در راستای مهار بیماری اقدام به قرنطینه مراکز شیوع آن کرده است و نه برای کنترل مردم. رسانههای غربی همواره با دنبال کردن یک رویکرد چین ستیزانه در گزارشهای خود از این کشور باعث افزایش هراس عمومی از چین میشوند. وی در ادامه تاکید کرده است رسانههای غربی مسوول رواج تبعیض علیه چین و چین ستیزی در جهان هستند
در نشست امنیتی مونیخ آلمان که روز جمعه 25 بهمن (14 فوریه) برگزار شد، نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا چین را به اتهام "صدور استبداد دیجیتالی" از سوی شرکت مخابراتی هواوی" مورد انتقاد قرار داد. خانم فو ینگ معاون پیشین وزیر خارجه و عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان خلق چین در محل از وی سوال کرد، "پس از اجرای سیاست اصلاحات و درهای باز، چین در ساخت شبکه مخابراتی خود تکنولوژی های نسل اول، دوم، سوم و چهارم را وارد کرده است و شرکت هایی مانند "مایکروسافت، آی بی ام، آمازون و غیره در چین نیز بسیار فعالند چرا فقط فناوری نسل پنج مخابراتی از شرکت هواوی چین به تنهایی نظام دموکراسی غرب را تهدید می کند، آیا این نظام این قدر شکننده است؟
این سخنان فو ینگ مورد تشویق حاضران قرار گرفت. پلوسی از خود دفاع کرد و گفت که موسسات چینی از جمله "هواوی" فاقد نظام موسسات آزاد هستند. در حالی که اصل عدم تعبیض دقیقا یکی از اصول اصلی "موسسات آزاد" به شمار می رود. در صورتی که سیاست مداران آمریکا مانند پلوسی به طور علنی این اصول را نقض می کنند. اما در مقابل، کشورهایی مانند انگلستان و آلمان مایلند یک محیط رقابت برابر در اختیار موسسات خارجی مانند هواوی قرار دهند.
"افول غرب" موضوع اصلی این دوره نشست امنیتی مونیخ بود و این امر ممکن است ناشی از پایبندی آمریکا به اصل "اولویت آمریکا" در بسیاری از مسایل باشد. رییس جمهور آلمان در این باره عنوان کرد، شکوفایی دوباره آمریکا براساس از دست دادن منافع متحدینش شکل گرفته است.
روزنامه "واشنگتن پست" چندی پیش خبر داده بود، شرکت تولید کننده تجهیزات دستگاه های رمزنگاری Crypto AG آمریکا که از حدود پنجاه سال گذشته تحت کنترل سیا در این کشور قرار دارد، به طور مخفیانه کدهایی برای نامه های رمزگذاری شده بین کشورها را به آژانس های جاسوسی چند کشور غربی از جمله آمریکا ارایه کرد که این برنامه مخفی به نام "Rubicon" بیش از 120 کشور جهان را تحت تاثیر قرار داد و همین ""تمایل دیوانه کننده برای نظارت جهانی" در تضاد آشکار با آن چه پلوسی "موسسات آزاد" می نامد، قرار دارد.